..: Forum DDR :.. nowy, chrupiący... suchar.net
.: Główna :: Szukaj :: Użyszkodnicy :: Rejestracja :: Profil :: Zaloguj :.
..:: FORUM 
 Heli Attack 3 Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy temat : Odpowiedź do tematu :
Autor Wiadomość
ReaL_OTi
NDSL fan


Dołączył: 11 Sty 2004
Posty: 3866

Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora
PostWysłany: Pią Lip 08, 2005 18:23 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

Kolejna odsłona Heli Attack. Tym razem troszke usprawniona w stosunku do poprzedniej. Taki Metal Slug dla ubogich. ;] Polecam!

_________________
Umaruo...
cosak
Wypoczywa w Bananowej republice


Dołączył: 23 Lis 2004
Posty: 566
Skąd: Wuwua

Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora 6168216
PostWysłany: Pią Lip 08, 2005 18:45 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

do dupy. tylko trening fajny. dlaczego nie ma do tego czitkodów?

_________________
Image
Byleby być Anty.
Beret
potworna atrapa bio-kukły


Dołączył: 20 Wrz 2004
Posty: 1153
Skąd: że znowu,

Zobacz profil autora 6787916
PostWysłany: Pią Lip 08, 2005 20:56 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

sam jesteś do doupy - zresztą do czego można być nazywając się magiczny napletek

Zajebista jest 3 - więcej broni, łuk, kosa po prostu wymiatają - tylko się zastanawiam co można nożem zrobić hinihoptowi, no designe się poprawił.

_________________
Wszystko wina bandy chuja
pecet007
Nolife roku 2011


Dołączył: 26 Cze 2003
Posty: 911
Skąd: Decapod 10

Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora
PostWysłany: Sob Lip 09, 2005 19:21 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

gra jest świetna 9/10 bym jej dał, ale nic nie pobije metal slug'a ewentualnie colorado na amigę/pc (choc to trochę niezwiązana z tymi grami gra). a sterowanie to bardziej abuse przypomina niż msluga...

_________________
Image
Image
zeca
szef wszystkich szefów
szef wszystkich szefów


Dołączył: 24 Sie 2004
Posty: 14119
Skąd: Pabianice

Zobacz profil autora Wyślij email Odwiedź stronę autora 3986906
PostWysłany: Nie Lip 10, 2005 20:34 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

Dla fanów Metal Sluga

_________________
JENEK ODDAJ KOZE:/
Image
Beret
potworna atrapa bio-kukły


Dołączył: 20 Wrz 2004
Posty: 1153
Skąd: że znowu,

Zobacz profil autora 6787916
PostWysłany: Wto Lip 12, 2005 16:15 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

NO NIZEŁ MORDOWANIE ZOMBIAKÓW, dzięki Uszaty, zawsze się czymś rozerwę w przerwach między Helli Atack 3.

_________________
Wszystko wina bandy chuja
pothkan
Wielki Legislator


Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 1152
Skąd: z Prus Królewskich

Zobacz profil autora 2478504
PostWysłany: Wto Lip 12, 2005 20:48 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

zeca napisał:
Dla fanów Metal Sluga

Mam taki stary monitor, że gra nie odróżnia się kolorem od tła. Wsio jest czarne, nawet menu nie widać. A jasność i tak mam na maksa ustawioną. Sad

_________________
Image
zeca
szef wszystkich szefów
szef wszystkich szefów


Dołączył: 24 Sie 2004
Posty: 14119
Skąd: Pabianice

Zobacz profil autora Wyślij email Odwiedź stronę autora 3986906
PostWysłany: Wto Lip 12, 2005 20:55 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

Świat stoi na krawędzi zagłady, terrorysci pozwalają sobie na coraz śmielsze ataki, Kaczor wiceliderem sondażu, aleee nieeeeeeeeeeee... niektórzy mają inne problemy.....

_________________
JENEK ODDAJ KOZE:/
Image
Tango_November
Robot sądowy. Jeść, spać, ruchać.


Dołączył: 21 Sty 2005
Posty: 5705
Skąd: 10 hopów stąd

Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora 3833595
PostWysłany: Wto Lip 12, 2005 21:12 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

pothkan napisał:
zeca napisał:
Dla fanów Metal Sluga

Mam taki stary monitor, że gra nie odróżnia się kolorem od tła. Wsio jest czarne, nawet menu nie widać. A jasność i tak mam na maksa ustawioną. Sad


Pothkan: w monitorze przy cewce wysokiego napięcia są dwa (a niekiedy trzy) potencjometry. Jeden odpowiada za jasnośc a drugi za kontrast,albo nasycenie (o ile nie ma osobnych na kanały RGB). Pokręć trochę przy tym. W łatwy sposób możesz podarować monitorowi jeszcze 2-3 lata pracy na dobrym poziomie. Tylko, na miłośc boską, uzbrój się w dobrze izolowany śrubokręt.

_________________
Image
Myślę jak Breivik, panie Sikorski.
pothkan
Wielki Legislator


Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 1152
Skąd: z Prus Królewskich

Zobacz profil autora 2478504
PostWysłany: Wto Lip 12, 2005 21:37 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

Tango_November napisał:
w monitorze przy cewce wysokiego napięcia są dwa (a niekiedy trzy) potencjometry

Nie wiem wprawdzie dokładnie, co to są "cewka wysokiego napięcia" i "potencjometr", ale cuś mi się widzi, że u mnie tego nie ma. Przynajmniej na zewnątrz. Tu wogóle nie ma niczego śrubokręto-krętnego poza czterema śrubami trzymającymi dwie części obudowy monitora do kupy.

Ale jak już jesteśmy przy tym problemie: może jest jakiś softwar, który mógłby zmieniać ustawienia jasności? Bo w menu monitora jest jak już mówiłem, maks.

_________________
Image
Tango_November
Robot sądowy. Jeść, spać, ruchać.


Dołączył: 21 Sty 2005
Posty: 5705
Skąd: 10 hopów stąd

Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora 3833595
PostWysłany: Wto Lip 12, 2005 21:43 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

To jest wewnątrz obudowy. Trzeba zdjąć tylną pokrywę. Na płytce jest cewka, a przy niej potencjometry montażowe (z otworem na śrubokręt). Na czas kręcenia trzeba poprosić o pomoc członka rodziny, który by mówił, kiedy obraz wygląda dobrze.
Acha. Dobrze jest przed przed rozpoczęciem operacji ustawić kolory, jasność i kontrast na 50% z OSD, czy gałek z przodu, czy czym tam reguluje się Twój monitor. To da Ci pole do precyzyjnego ustawienia już po zamknięciu monitora.

EDIT: O software'rze zapomnij. Gdy spróbujesz rozwiązć problem np za pomocą firmware'u od karty graficznej to zajedziesz monitor w sekund pięć.

_________________
Image
Myślę jak Breivik, panie Sikorski.
miscz
Aktywny Działacz Polityczny


Dołączył: 27 Lut 2003
Posty: 1554
Skąd: Olsztyn

Zobacz profil autora
PostWysłany: Wto Lip 12, 2005 21:54 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

Mialem kiedys tak z moim monitorem. Trzeba odwrocic polaryzacje plazmy i wywolac sprzezenie zwrotne w polu warp. Niestety istnieje ryzyko rozerwania monitora na kawalki w temporalnej eksplozji, ktora zniszczylaby wszystko w promieniu 8 lat swietlnych.

_________________
OBUWIE ROBOCZE, GUMOFILCE
czeslaw
Bąbel
Bąbel


Dołączył: 26 Lut 2003
Posty: 10759
Skąd: Stolyca

Zobacz profil autora Wyślij email Odwiedź stronę autora 1268288
PostWysłany: Wto Lip 12, 2005 22:02 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

TN: Grzebanie śrubokrętem w bebechach podłączonego do prądu i włączonego monitora to nie jest coś, co bym polecał niedoświadczonej osobie Wink

_________________
Image
Tango_November
Robot sądowy. Jeść, spać, ruchać.


Dołączył: 21 Sty 2005
Posty: 5705
Skąd: 10 hopów stąd

Zobacz profil autora Odwiedź stronę autora 3833595
PostWysłany: Wto Lip 12, 2005 22:05 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

Czesław: Też byłem kiedyś niedoświadczony. Kopnęło mnie parę razy (co widać po moich postach) i dlatego sumiennie ostrzegam w kwestii uzbrojenia się w dobrze izolowany śrubokręt.
Btw. Tam tylko napięcia są wysokie. Natężenia za to bardzo niskie, więc samo ewentualne konięcie nie jest bolesne, ale co najwyzej nieprzyjemne.
No, chyba, że ktoś ma implantowany rozrusznik, albo chodzi aparatem słuchowym. Wtedy ma kłopot.

_________________
Image
Myślę jak Breivik, panie Sikorski.
pothkan
Wielki Legislator


Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 1152
Skąd: z Prus Królewskich

Zobacz profil autora 2478504
PostWysłany: Wto Lip 12, 2005 22:06 : Odpowiedz z cytatem : Do góry : : :

czesiu: yop, chyba udam się po pomoc do znajomego nerda

_________________
Image
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy temat : Odpowiedź do tematu :



 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



design: Mijah; kod, opieka & kontakt: czeslaw; copyright © 2001 - 2010 DDR Team; powered by phpBB © phpBB Group